Rens alle grøntsager, kartofler og persille grundigt. Skær løg, bladselleri og kartofler i tern på 1-1½ cm. Snit porren i ½ cm smalle ringe, hak hvidløget fint og pluk persillen - gem stilkene og bind dem sammen med et lille stykke kødsnor! Fjern sværen på baconen og snit kødet i ½ cm tynde tændstikker. Smelt smør og olie sammen i en sauterpande og lad det bruse af. Tilsæt baconen og rist den gylden - men ikke sprød. Tilsæt løg, hvidløg, selleri, kartofler, fennikel, porrer, laurbærblade og de sammenbundne persillestilke, krydr med lidt salt og peber og lad det sautere stille og roligt i 10-15 min.
Tilsæt vinen og lad den koge lidt ind. Tilsæt fond og fløde og lad det koge op. Dup imens fileterne tørre og krydr dem let med salt og peber. Rul dem sammen og fæstn dem med en tandstikker. Fjern persillestilke og laurbærblade fra chowderen og smag den til. Læg fiskerullerne ned oveni, læg låg på panden og lad dem dampe møre (5-7 min.). Skær imens æblet i små tern (fjern kernehuset).
Anret chowderen i en stor varm skål eller portionsvis i dybe tallerkner. Drys med æblerne og de hakkede persilleblade.
Server sammen med masser af godt brød og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()