Stil yoghurten til afdrypning - enten i et kaffefilter eller i en si beklædt med et rent viskestykke. Dette skal gøres mindst en time før servering. Inden servering blandes 1-2 tsk revet citronskal samt salt og peber i den afdryppede yoghurt.
Laksen duppes tør og placeres i et smurt, ovnfast fad. Bland en citronrasp af rasp, 3 tsk revet citronskal samt salt og peber, og fordel denne over fisken. Laksefadet bages i ovnens øverste halvdel ved 225° i ca. 12 minutter.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler. De ristes på panden i lidt olie sammen med salvie efter smag og behag.
Citronlaksen serveres med gulerødderne, yoghurten samt ris.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften