0
Citronlaks med bagte jordskokker og soyasaltet yoghurt med æble

Citronlaks med bagte jordskokker og soyasaltet yoghurt med æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Bag jordskokkerne

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær jordskokkerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i jordskokkerne undervejs for en jævn stegning.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

yoghurt naturel 0,5%æbletamari soya sauce
15 min.
Rør yoghurten

Hak æblet i små stykker og overfør til en skål sammen med yoghurten og soyaen.

Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
20 min.
Bag laksen

Krydr laksen med salt og læg den på bradepanden sammen med jordskokkerne. Bag den i ca. 6-7 min., indtil skindet kan trækkes af. Overfør til et fad krydr med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér laksen med jordskokkerne, kartoflerne og den soyasaltede yoghurt.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
22,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
65,3 g
heraf sukkerarter:
16,2 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
30,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?