0
Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Bag jordskokkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær jordskokkerne i mundrette stykker, vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem ca. 25 min. på en bageplade, til de er møre, og har taget lidt farve.

hvide bønnergrøntsags bouillonfløde 9%citron
5 min.
Lav suppen

Find to gryder frem.

Sæt den ene gryde over med masser af vand og et skud salt, som hvis du skulle koge pasta.

Sæt den anden gryde over med et godt skud olivenolie.

Dræn bønnerne, og sautér dem 2-3 min. sammen med bouillonen. Tilsæt fløde og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Lad det simre under låg 3-4 min., og blend til en helt lind suppe. Smag til med citronsaft, salt og et skud groftkværnet sort peber.

rødspættefilet
15 min.
Pochér fisken

Skær fiskefileterne ud i fingertykke strimler, og krydr dem let med salt.

Når vandet i gryden bulderkoger, slukker du, og kommer fisken ned i. Lad dem pochere i det varme vand ca. 2-3 min., og tag dem herefter forsigtigt op igen.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel pochere over to omgange. Husk blot at koge vandet op igen, inden du pocherer anden gang.

æbler
20 min.
Skær æblet i tern

Skær æblet i tern, mens fisken pocherer. 

30 min.
Anretning

Anret pocheret fisk, æbler og jordskokker i en dyb tallerken. Hæld den rygende varme suppe over, og slut gerne af med et par dråber olivenolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?