0
Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jordskokker
1 min.
Bag jordskokkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær jordskokkerne i mundrette stykker, vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem ca. 25 min. på en bageplade, til de er møre, og har taget lidt farve.

hvide bønnergrøntsagsbouillonfløde 9%citron
5 min.
Lav suppen

Sæt en gryde over med et godt skud olivenolie.

Dræn bønnerne, og sautér dem 2-3 min. sammen med bouillonen.

Tilsæt fløde og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Lad det simre under låg 3-4 min., og blend til en helt lind suppe.

Smag til med citronsaft, salt og et skud groftkværnet sort peber.

rødspættefilet
15 min.
Pochér fisken

Skær fiskefileterne ud i fingertykke strimler, og krydr dem let med salt.

Når vandet i gryden bulderkoger, slukker du, og kommer fisken ned i.

Lad deN pochere i det varme vand i ca. 2-3 min., og tag den herefter forsigtigt op igen.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel pochere over to omgange. Husk blot at koge vandet op igen, inden du pocherer anden gang.

æbler
20 min.
Skær æblet i tern

Skær æblet i tern, mens fisken pocherer. 

30 min.
Anretning

Anret pocheret fisk, æbler og jordskokker i en dyb tallerken. Hæld den rygende varme suppe over, og slut gerne af med et par dråber olivenolie.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
903 kcal
Fedt:
50,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,5 g
Kulhydrat:
58 g
heraf sukkerarter:
17,5 g
Kostfibre:
23,6 g
Protein:
42,8 g