0
Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Cremet bønnesuppe med bagte jordskokker og pocheret rødspættefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jordskokker
1 min.
Bag jordskokkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær jordskokkerne i mundrette stykker, vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem ca. 25 min. på en bageplade, til de er møre, og har taget lidt farve.

hvide bønnergrøntsagsbouillonfløde 9%citron
5 min.
Lav suppen

Sæt en gryde over med et godt skud olivenolie.

Dræn bønnerne, og sautér dem 2-3 min. sammen med bouillonen.

Tilsæt fløde og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Lad det simre under låg 3-4 min., og blend til en helt lind suppe.

Smag til med citronsaft, salt og et skud groftkværnet sort peber.

rødspættefilet
15 min.
Pochér fisken

Sæt endnu en gryde med vand over at koge til fisken. Skær fiskefileterne ud i fingertykke strimler, og krydr dem let med salt.

Når vandet i gryden bulderkoger, slukker du, og kommer fisken ned i.

Lad den pochere i det varme vand i ca. 2-3 min., og tag den herefter forsigtigt op igen.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel pochere over to omgange. Husk blot at koge vandet op igen, inden du pocherer anden gang.

æbler
20 min.
Skær æblet i tern

Skær æblet i tern, mens fisken pocherer. 

30 min.
Anretning

Anret pocheret fisk, æbler og jordskokker i en dyb tallerken. Hæld den rygende varme suppe over, og slut gerne af med et par dråber olivenolie.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
903 kcal
Fedt:
50,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,5 g
Kulhydrat:
58 g
heraf sukkerarter:
17,5 g
Kostfibre:
23,6 g
Protein:
42,8 g