Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær svampene, guleroden og porren i mundrette stykker og spred ud på bradepanden. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 15-20 min., indtil de har fået godt med farve.
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver. Kom kartoflerne i en gryde og dæk med vand ca. 1 cm over. Tilsæt bouillonen og få det op at simre med låg på i ca. 10 min., indtil kartoflerne bliver møre.
Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt.
Kom de bagte grøntsager til kartoflerne og tilsæt fløden og fisken. Lad suppen simre, indtil fisken begynder at flage.
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Server suppen direkte fra gryden.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()