0
Cremet fiskesuppe med kartofler, ærter, porre og persille

Cremet fiskesuppe med kartofler, ærter, porre og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne, skær dem i 1 cm. tykke skiver og kog dem møre i ca. 10 min. Sigt efterfølgende vandet fra.

porre
10 min.
Hak porre

Hak porren groft og overfør til en stor gryde med 1 spsk. olie pr. person.

Steg porren ved middelhøj varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Skær fisken

Skær fisken i mundrette stykker og krydr dem godt med salt.

Bouillonfløde 9%ærter, frost
20 min.
Rør suppen

Hæld bouillonen, fløden, ærterne og 2 dl vand pr. person i gryden med grøntager og få det op at simre.

Kom fisken og kartoflerne i suppen og lad det simre i ca. 2-3 min., indtil fisken bliver hvid og begynder at flage.

persillecitron
25 min.
Hak persillen

Hak persillen groft. 

Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. 

Lige før servering, tilsættes persillen.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
52,8 g
heraf sukkerarter:
5,9 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
35,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?