0

Cremet glaskål-gulerodssuppe med varme krydderier (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl glaskål og gulerødder, pil løget og skær det hele i mellemstore tern hver for sig. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter løget til det er fint gyldent og let karamelliseret. Kom glaskål, gulerødder, kardemomme, koriander, chili og lidt salt ved og sauter videre 3-5 min. Kom fonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til grøntsagerne er godt møre. Purer suppen helt glat i en blender, kom den tilbage i gryden og rør eddike, sukker og fløde i. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber. Server i varme skåle, fx med lidt kold yoghurt naturel og en frisk korianderolie til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.