0
Cremet one pot pasta med oksekød
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Denne ret passer til en form på 22 x 22 x 9 cm.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

champignonsløgsquashoksekød i strimler
1 min.
Forberedelse:

Skær champignon i skiver, og hak løget fint og skær squashen ud i firkanter1 til 1,5 cm..

Skær kødet i mundrette stykker og krydr med salt og peber.

bacon i ternløgchampignonssquashoksekød i strimler
5 min.
Start retten

Kom olie i bunden af en form til airfryeren og tilsæt bacon, løg, champignon og squash. Sæt formen i airfryeren, indstil airfryeren på 180 grader og giv 5 min. Tilsæt oksekød, rør det hele rundt en enkelt gang, og giv yderligere 5 min. ved 180 grader.

fløde 9%Flødeost, pikantparmigiano reggiano (Parmesan)grøn pasta
10 min.
Pastasauce

Rør pastasaucen sammen af fløde, 1/8 dl hvidvin pr. person (i stedet for hvidvin kan retten smages til med citronsaft), flødeost, 0,5 dl vand pr. person, halvdelen af parmesanen i en separat skål. Smag til med salt og peber.

Fordel den friske pasta øverst i beholderen med kødet. Hæld herefter pastasaucen henover. Spæd om nødvendigt til med ekstra vand, så pastaen er dækket med en fingerbreddes væske.

Indstil airfryeren på 200 grader og giv 18-20 min. Rør et par gange undervejs, og sørg for, at pastaen forbliver dækket af væske. Retten er færdig, når pastaen er al dente.

For en tykkere pastasauce kan man tilsætte 1/2 tsk mel pr. person til saucen og rør rundt.

40 min.
Anretning

Serveres evt med lidt krydderurt fra køkkenhaven og resten af parmesanen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?