0

Cremet perlebygssalat med friske ærter, agurk, ramsløg og cherrytomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen i letsaltet vand som anvist på emballagen. Bælg imens ærterne og kom dem ved de sidste 2 min. Skyl byg og ærter grundigt under koldt vand og dryp godt af. Halver agurken, fjern den bløde kerne og snit resten i fine små tern. Hak løget helt fint og skær tomaterne i kvarte. Striml ramsløgene fint, rør dem sammen med yoghurt, honning, olie, presset hvidløg, salt og peber i en stor skål og smag til. Vend perlebyg og ærter, agurketern, løg og tomater i og smag til.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?