Del broccolien i små buketter. Bræk de træede ender af aspargeserne - de kasseres - og snit toppene i 2 cm lange stykker med et meget skråt snit. Damp begge dele under låg i lidt velsaltet vand og kom dem straks i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Læg dem til afdrypning på et viskestykke. Kom 1¼ l vand i en tykbundet gryde og kog op. Kom 2 spsk. smør og 2 tsk. salt i vandet og drys majsmelet forsigtigt i under kraftig piskning. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min. til en blød grød. Smelt imens de resterende 2 spsk. smør på en pande og riv citronskallen fint deri. Pres også saften ned i og smag til med salt og peber. Kom broccoli og asparges ved og varm dem hurtigt igennem. Rør flødeost og parmesan i polentaen, smag til med salt og anret den i flotte dybe tallerkner. Top med grøntsager og citronsmørsauce og server straks til fx bagt laks, helstegt kylling eller en god rosa kalvesteg.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()