0

Cremet polenta med asparges og broccoli vendt i citronsmør (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del broccolien i små buketter. Bræk de træede ender af aspargeserne - de kasseres - og snit toppene i 2 cm lange stykker med et meget skråt snit. Damp begge dele under låg i lidt velsaltet vand og kom dem straks i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Læg dem til afdrypning på et viskestykke. Kom 1¼ l vand i en tykbundet gryde og kog op. Kom 2 spsk. smør og 2 tsk. salt i vandet og drys majsmelet forsigtigt i under kraftig piskning. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min. til en blød grød. Smelt imens de resterende 2 spsk. smør på en pande og riv citronskallen fint deri. Pres også saften ned i og smag til med salt og peber. Kom broccoli og asparges ved og varm dem hurtigt igennem. Rør flødeost og parmesan i polentaen, smag til med salt og anret den i flotte dybe tallerkner. Top med grøntsager og citronsmørsauce og server straks til fx bagt laks, helstegt kylling eller en god rosa kalvesteg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.