0

Cremet skorzonerrodssuppe med pestoolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl skorzonerrødderne og læg dem straks i vand tilsat citronsaft. Snit dem derefter i tynde skiver med et skråt snit og kom dem tilbage i vandet. Kog fond og laurbær op i en gryde, kom rødderne ved og lad det simre til de er møre, 10-15 min. Smelt smørret i en anden gryde, rør melet i og tilsæt suppen (uden skorzonerrødder) lidt af gangen under kraftig piskning. Kog suppen igennem, rør fløde og rødder i og smag til. Rør pesto og olie sammen. Server suppen i dybe tallerkner, dryp med lidt pestoolie og giv masser af godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.