0

Cremet suppe af søde kartofler med æble-nødde-blomkålstopping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, skær dem i tern og hak løget groft. Bland 3 spsk. olie med presset hvidløg, spidskommen, salt og peber og vend grøntsagerne heri. Bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 200°C i 15-20 min. Del imens blomkålen i fine små buketter, skær æblet i små tern og hak hasselnødderne groft. Varm lidt olie op på en pande og rist blomkål og nødder ved middelhøj varme til det har taget lidt farve. Kom æbletern ved, krydr med salt og peber og rist 2 min. Kog hønsefonden op i en gryde, kom de møre grøntsagerne i og blend suppen helt glat med en stavblender. Rør fløden i og smag til. Anret suppen i tallerkner, læg en stor skefuld topping i midten og server med groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften