0

Dampede skorzonerrødder med valnødde-dildvinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Sennep, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Skræl skorzonerrødderne og del dem en gang på midten. Kom dem direkte i gryden med ½ liter spilkogende, letsaltet vand og damp dem møre under låg ca. 15-20 min. Hak skalotteløg og hvidløg meget fint og bland det med æggeblomme, citronsaft, sennep, salt og peber. Rør olien i under kraftig piskning, så konsistensen bliver en anelse tykkere. Hak dild og valønødder helt fint, vend det i vinaigretten og smag til. Læg de varme, afdryppede rødder op ved siden af hinanden og byg op ad i en pyramide. Hæld vinaigretten henover og server til fx steg, helstegt kylling eller hakkebøffer.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?