0

Dampet spidskål med krydret yoghurt, agurk og avokado (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim spidskålen og del den i kvarte på langs. Skyl dem godt og damp dem møre med bid i letsaltet vand, 5-7 min. Køl straks af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp godt af. Flæk agurken på langs, skræb den bløde kerne væk og snit kødet i små tern. Hak rødløget fint. Befri avokadoen for skal og sten og skær også den i små tern. Rør yoghurt, presset hvidløg, spidskommen, olivenolie, 1 spsk. citronsaft, salt og peber godt sammen og smag til med citron. Anret de kvarte spidskål på et flot fad og top med en god skefuld yoghurt. Vend agurk, løg og avokado let sammen og fordel det over. Drys med lidt nigellafrø og server straks til grillet laks, en klassisk frikadelle eller en lammekølle.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?