Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Flæk spidskålen i kvarte, overfør dem til et ildfast fad med skæresiderne opad.
Pensl kålen med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag kålen i ca. 10 min. øverst oppe i ovnen, indtil den får godt med farve og falder lidt sammen.
Riv løget fint.
Kom kødet i en skål sammen med revet løg, krydderiblandingen, æg, raspen og 1/2 tsk. salt pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmixer.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.
Servér frikadellerne med kål og kartofler.
Kundekommentarer ()