Dup fisken tør, giv den et par dybe rids og pres saften af 1 citron over - både indeni og udenpå.
Skræl kartoflerne, pil løgene og skær begge dele i tynde skiver. Rens chilien og snit den i tynde strimler.
Kom pillede hvidløg, nogle få safrantråde, halvdelen af persillebladene, et godt nip groft salt og lidt peber i en morter og knus det godt sammen. Tilsæt 3 spsk. olie og 2 spsk. vand og rør det ind i blandingen.
Smør et ovnfast fad godt med olie, fordel kartoffelskiver, løgringe og chilistrimler deri og fordel blandingen fra morteren ovenpå. Dæk fadet godt til med stanniol og bag 20 min. i en 175 grader varm ovn. Tag stanniolen af, læg fisken ovenpå kartoflerne og dryp først sherry og dernæst lidt olie henover. Skær den anden citron i tynde skiver, læg dem som et låg ovenpå fisken og sæt igen fadet i ovnen (15-20 min. til fisken er mør). Hak resten af persillen og drys den over lige inden servering.
Server sammen med en god tomatsalat, hvidløgsristede champignoner og godt brød.
Kundekommentarer ()