0

Dorade på spansk med kartofler, citron og sherry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fisk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Dup fisken tør, giv den et par dybe rids og pres saften af 1 citron over - både indeni og udenpå.

Skræl kartoflerne, pil løgene og skær begge dele i tynde skiver. Rens chilien og snit den i tynde strimler.

Kom pillede hvidløg, nogle få safrantråde, halvdelen af persillebladene, et godt nip groft salt og lidt peber i en morter og knus det godt sammen. Tilsæt 3 spsk. olie og 2 spsk. vand og rør det ind i blandingen.

Smør et ovnfast fad godt med olie, fordel kartoffelskiver, løgringe og chilistrimler deri og fordel blandingen fra morteren ovenpå. Dæk fadet godt til med stanniol og bag 20 min. i en 175 grader varm ovn. Tag stanniolen af, læg fisken ovenpå kartoflerne og dryp først sherry og dernæst lidt olie henover. Skær den anden citron i tynde skiver, læg dem som et låg ovenpå fisken og sæt igen fadet i ovnen (15-20 min. til fisken er mør). Hak resten af persillen og drys den over lige inden servering.

Server sammen med en god tomatsalat, hvidløgsristede champignoner og godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?