0
Ravioli med spinat og ricotta med stegte asparges, parmesan og citron

Ravioli med spinat og ricotta med stegte asparges, parmesan og citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
portobellosvampe
1 min.
Svampe

Start med at sætte en stor gryde over til at koge pasta. Husk at salte vandet godt.

Rens portobellosvampene - undgå gerne at bruge vand men børst dem let, hvis der skulle være jord på. Skær dem i skiver på ca. en halv centimeter.

grønne aspargesparmigiano reggiano (Parmesan)portobellosvampehvidløg
5 min.
Asparges

Skyl aspargeserne, knæk den nederste del af bunden af hver asparges og kassér den. Skær aspargeserne i 3-4 cm lange stykker.

Riv osten fint og gem til senere.

Find en stor pande frem og varm den op ved høj varme. Steg svampene 3-4 minutter i en smule olie, til de har taget farve og er blevet møre. Giv hvidløgsfeddene et let tryk med håndfladen og lad dem stege med på panden, så de giver smag til svampene. Krydr med salt og friskkværnet peber og kom dem over i en skål.

Tilsæt lidt nyt olie til panden. Steg aspargeserne i 1 minuts tid, bare så de lige får lidt varme men holder biddet. Kom dem op i skålen sammen med svampene.

Gem panden til senere og undgå endeligt at vaske den. 

 

20 min.
Ravioli

Kog pastaen i gryden med vand - se tilberedningstid på pakken.

citronbrøndkarse
30 min.
Anretning

Før pastaen er færdigkogt, kommer du ca. 1 dl pr. kuvert af pastavandet over i panden fra før. Skru op på høj blus under panden. Dræn raviolierne og kom dem på panden.

Tilsæt asparges, svampe, et godt skud olivenolie eller et par spsk. smør samt det revet ost. Sving eller rør godt rundt i pastaen, så vandet samler sig med osten og servér straks herefter.

Slut af med at komme plukket brøndkarse og fintrevet citronskal henover retten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?