0
Empanadas med chilitomatsovs og lynstegt spinat

Empanadas med chilitomatsovs og lynstegt spinat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
empanadas - veggie potato - vegetarisk
1 min.
Empanadas

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

Empanadas kan bages direkte i bakken, de kommer i. Hvis de er rystet lidt rundt under transporten, skal du lige fordele dem i bakken, så der er luft imellem dem. Pas på, når du flytter dem, idet de ubagte empanadas går nemt i stykker.

Riv folien af bakken, og bag empanadas i 12-15 min. på en bageplade, IKKE på en rist, til de bliver gyldne og sprøde. Du kan også vælge at tage empanadas op af bakken, lægge dem på et stykke bagepapir og bage dem i ovnen. Tag FORSIGTIGT de bagte empanadas op af bakken med en palet.

Fif: Du kan evt. pensle med et sammenpisket æg eller lidt mælk for et mere blankt og gyldent udtryk.

løgbladselleriFennikelhvidløgflåede tomater
3 min.
Tomatsovs

Pil løg og hvidløg, og skyl selleri og fennikel. Hak det hele groft.

Varm en gryde op ved middel varme. Steg chilipulveret (pas på med mængden - det er stærkt) i 1/2 spsk. olie pr. person, så det begynder at dufte. Kom grøntsagerne i gryden, og steg dem under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.

Hæld flåede tomater i gryden, og lad retten simre indtil servering.

Smag til med salt og peber.

spinat
25 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og afdryp den for vand. Skær bladene i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek. under omrøring, indtil den begynder at falde lidt sammen. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér empanadas med tomatsovs og den stegte spinat.

Bonusinfo

HVAD ER EN EMPANADA?

En empanada er en lille brødpakke fyldt med diverse kombinationer af kød, grøntsager, ost og andre råvarer. Vores empanadas er 100% økologiske og veganske. De er danskproducerede og bidrager med nye smagsoplevelser og høj kvalitet. 

Veggie potato ØKO – Fuldkorn, nøglehulsmærket og vegansk

Vores fuldkornsempanada Veggie potato er en lækker smækker empanada fyldt med svampe, zucchini, peberfrugt og sød peruviansk chili og kartofler. Og så er den 100% vegansk!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
583 kcal
Fedt:
30,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
61,4 g
heraf sukkerarter:
16,3 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
13 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?