0
Empanadas med oksekød, bønner og appelsin
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

empanadas - beef potato
1 min.
Bag empanadas

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Og sæt en stor grydefuld vand over, som hvis du skulle koge pasta. Mindst en liter pr kuvert. Tilsæt et godt skud salt.

Empanadas kan bages direkte i bakken, de kommer i. Hvis de er rystet lidt rundt under transporten, skal du lige fordele dem i bakken, så der er luft imellem dem. Pas på, når du flytter dem, idet de ubagte empanadas nemt går i stykker.

Riv folien af bakken, og bag empanadas i 12-15 min. på en bageplade, IKKE på en rist, til de bliver gyldne og sprøde. Du kan også vælge at tage empanadas op af bakken, lægge dem på et stykke bagepapir og bage dem i ovnen. Tag FORSIGTIGT de bagte empanadas op af bakken med en palet.

appelsinskalotteløgjulesalat/endviesalat
3 min.
Lav salaten

Riv appelsinen fint ned i en skål. Pil herefter appelsinen og skær kødet ud i skiver og derefter i mundrette bider. 

Skær salaten ud i mundrette bider. Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. 

Bland appelsinstykker, salat og hakkede løg op i skålen og vend godt rundt sammen med nogle dråber olivenolie og et godt skud groftkværnet sort peber. Ingen salt!

brede bønner
15 min.
Tilbered bønner

Læg bønnerne samlet på et skærebræt og skær enden med stilken af. Snit dem i 1-2cm brede stykker. Når vandet i gryden bulderkoger, tilsætter du bønnerne og koger i ca. 5-7 min. Tag herefter bønnerne direkte over i en skål med koldt vand, lad dem køle lidt og dryp så godt af for vand.

Kom bønnerne op i skålen med salat og vend godt rundt. Krydr med lidt salt lige inden servering.

20 min.
Rist valnødder

Rist valnødder på en tør pande til de har taget en smule farve - hak dem derefter groft. Du kan også riste dem i den varme ovn - hold blot godt øje at de ikke branker.

25 min.
Anretning

Anret empanadas på en tallerken med bønnesalat ved siden af. Slut af med at drysse nødder over.

Velbekomme!

Bonusinfo

HVAD ER EN EMPANADA?

En empanada er en lille brødpakke fyldt med diverse kombinationer af kød, grøntsager, ost og andre råvarer. Vores empanadas er 100% økologiske og veganske. De er danskproducerede og bidrager med nye smagsoplevelser og høj kvalitet. 

Beef Potato ØKO – Ingen går sultne fra bords

En af vores økologiske empanadas! Vi har taget den klassiske Beef og tilføjet kartofler, gulerødder og kidneybønner - giver en dejlig mættende fornemmelse. Den er et lækkert alternativ til den hurtige snack eller til middagsbordet. Så går ingen sultne fra bords!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?