0
Bagt laks med kogte kartofler og vinterråkost
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartofler
1 min.
Kog kartofler

Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Kog i ca. 10 min., til de er møre.

bredbladet persilleappelsinpersillerødderrosinerbladselleri
5 min.
Lav råkost

Skræl persillerødderne, og riv dem på den grove side af et råkostjern. Kom dem op i en skål sammen med rosinerne.

Pil skrællen af appelsinerne, pluk dem i fileter, og skær dem i mundrette stykker.

Snit bladselleri i tynde skiver. Hak persillen fint med en kniv. Bland det hele i skålen. Bemærk, hvis ungerne foretrækker det, kan du lade de forskellige ingredienser være hver for sig, og lade børnene selv blande ved bordet.

15 min.
Bag fisken

Gnid fisken med lidt olivenolie, og krydr med lidt salt. Læg fisken på skindsiden i et ildfast fad, og bag den i bunden af ovnen i 10-12 min., til den er mør.

25 min.
Anretning

Anret kartofler, vintersalat og bagt fisk på en tallerken.

NB: På billedet er der brugt hvid fisk, men du får leveret laks med skind i denne uge.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?