0
Empanadas med oksekød og kartoffel serveret med glaskålssalat med bulgur, sesam & tahin-citron dressing

Empanadas med oksekød og kartoffel serveret med glaskålssalat med bulgur, sesam & tahin-citron dressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
empanadas - beef potato
0 min.
Empanadas:

 

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

Empanadas kan bages direkte i bakken, de kommer i. Hvis de er rystet lidt rundt under transporten, skal du lige fordele dem i bakken, så der er luft imellem dem. Pas på, når du flytter dem, idet de ubagte empanadas går nemt i stykker.

Riv folien af bakken, og bag empanadas i 12-15 min. på en bageplade midt i ovnen, IKKE på en rist, til de bliver gyldne og sprøde. Du kan også vælge at tage empanadas op af bakken, lægge dem på et stykke bagepapir og bage dem i ovnen. Tag FORSIGTIGT de bagte empanadas op af bakken med en palet.

Fif: Du kan evt. pensle med et sammenpisket æg eller lidt mælk for et mere blankt og gyldent udtryk.

bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand i 3-4 min. Kom den kogte bulgur i en sigte, og lad den dryppe af. 

sesamfrø
3 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at poppe. Knus dem gerne let i en morter med lidt salt. 

tahincitronhvidløg
5 min.
Tahin dressing:

Rør tahin sammen med lidt citronsaft (gem lidt citron til anretning) og lidt citronskal. Juster konsistensen med vand. Smag til med salt, lidt sukker, friskkværnet sort peber samt en lille smule fintrevet hvidløg.

glaskålsesamfrøkoriander
10 min.
Glaskålssalat

Skyl og skær glaskålen i fine strimler. Vend kålen med den kogte bulgur, halvdelen af dressingen, lidt olivenolie og ca. 2/3 af de ristede sesamfrø. Skær de øverste blade af korianderbundtet, og gem dem til senere. Hak stilkene og de sidste blade fint, og vend dem i salaten. Smag til med fint salt og peber.

koriandercitron
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med korianderblade. Server det sidste dressing i en skål til at dyppe empanadas i, og server citronbåde til. 

Bonusinfo

HVAD ER EN EMPANADA?

En empanada er en lille brødpakke fyldt med diverse kombinationer af kød, grøntsager, ost og andre råvarer. Vores empanadas er 100% økologiske og veganske. De er danskproducerede og bidrager med nye smagsoplevelser og høj kvalitet. 

Beef Potato ØKO – Ingen går sultne fra bords

En af vores økologiske empanadas! Vi har taget den klassiske Beef og tilføjet kartofler, gulerødder og kidneybønner - giver en dejlig mættende fornemmelse. Den er et lækkert alternativ til den hurtige snack eller til middagsbordet. Så går ingen sultne fra bords!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?