Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader overvarme.
Snit løg og gulerod groft, og overfør begge dele til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.
Varm op ved middel varme, og lad det stege i ca. 5 min. under omrøring.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem med salt.
Kom tomatsugoen i gryden til løg og gulerod, og bring det i kog.
Sluk straks for varmen, og tilsæt fisken.
Smør et ildfast fad med et par spiseskeer af tomatsovsen.
Spred tortillaerne ud på køkkenbordet og fordel lidt tomatsovs på dem. Fold tortillaerne om fyldet, og læg dem tæt sammen i fadet. Hæld resten af tomatsovsen ved og riv osten henover.
Bag enchilladas i 5-10 min., indtil osten er smeltet og har fået lidt farve.
Snit kålen i fine strimler, overfør dem til en skål og krydr med lidt lys eddike, salt og peber.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt.
Servér enchiladas med kålen og den saltede yoghurt.
Disse majs tortillas af høj kvalitet er fremstillet af mexicansk majs, vand og salt og er økologiske, glutenfri og fyldt med smag.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()