Kartoffelbåde: Skrub resten af kartoflerne godt og skær dem i både. Vend dem sammen med olie, sesamfrø, salt og peber og bred dem ud i en bradepande. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. til de er gyldne og møre.
Farsbrød: Skræl 150 g kartofler og riv dem groft. Pil og hak løget. Rør en lind fars af kød, kartofler, løg, æg, mælk, mel, salt og peber. Klip tomaterne i små stykker. Skyl og tør persillen og soigner hvidløgene. Hak begge dele fint. Skær fetaosten i tern. Vend tomater, oliven, fetatern, persille og hvidløg sammen med kødet og form farsen til 8 små farsbrød. Læg dem med lidt mellemrum i et passende størrelse ovnfast fad og bag dem i den 200 grader varme ovn i ca. 20 min. til de er gennembagte – kødsaften skal være gennemsigtig.
Server sammen med græsk salat og tzatziki.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften