Skær fenniklen i kvarte, fjern stokken og snit bladene i tynde strimler på langs. Rens peberfrugterne, snit dem i tynde strimler og hak hvidløget fint. Varm olien op i en sauterpande, kom fennikel, salt og peber ved og sauter 6-8 min. under låg til den er næsten mør. Tag låget af, kom peberfrugt og hvidløg ved og sauter yderligere 5-6 min. Skær olivenerne i skiver og vend dem i retten lige inden servering. Server til grillet kød, fisk eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften