Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt speltkernerne over at koge i rigeligt, saltet vand. Lad kernerne koge i 15 min., til de er møre, og lad dem derefter trække i vandet, indtil de skal spises.
Skræl løgene og pil hvidløgene MED skræl ud i fed.
Skær løgene i både, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag løgbåde og hvidløgsfed på en bageplade i ovnen. Tag hvidløgene ud efter ca. 15 min., når de er helt møre. Lad løgene bage videre, til de er møre og har taget godt med farve.
Skær pølsen i små bidder, og steg dem på en pande et minut eller to, til de har taget farve og er gennemvarme.
Skyl tomater og bladselleri.
Halvér tomaterne, og skær bladselleri i tynde skiver.
Fjern skrællen på hvidløgsfeddene. Mos det møre kød i en skål med en gaffel. Tilsæt masser af citronsaft, lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Pisk sammen til en marinade.
Dræn perlespelten, og vend den sammen med marinade, tomater og pølser. Smag til med salt.
Anret rucola og bagte løg i en dyb tallerken, og kom blandingen med kerner og pølser henover. Drys med bladselleri.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften