Forårsløg: Trim forårsløgene, men lad det meste af den grønne top sidde. Damp forårsløgene over lidt saltet vand 2-4 min. alt efter tykkelse. Pisk imens olie, citronsaft, finthakket hvidløg, sesamolie eller –frø samt salt og peber sammen og smag til. Læg løgene pænt på et fad og dryp marinaden henover – lad dem trække indtil servering.
Tun: Knus korianderfrøene – ikke for fint, ikke for groft – og bland dem med lidt salt og peber. Vend tunbøfferne i krydderblandingen og lad dem trække 5-10 min. inden de grilles eller steges i lidt olie 1-2 min. på hver side. Husk at de endelig ikke må for længe, så bliver de tørre.
Ostecreme: Rør gedeost, creme fraiche og chilisauce sammen og smag til med salt og peber.
Nektariner: Halver (2 faste) nektarinerne og fjern stenene. Hæld honningen over og vend dem forsigtigt heri. Krydr med en anelse salt og peber og sæt evt. nektarinerne på spyd, så de er nemmere at styre, når de grilles. Læg frugterne på grillen og rist dem 2-4 min. på hver side, til de har taget farve og er blevet møre.
Servering: Fordel forårsløgene på to tallerkner og læg tunen ovenpå. Læg to grillede nektariner på hver tallerken og læg en skefuld ostecreme på. Server med nykogte kartofler og blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften