Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugterne og skær kødet i tern. Hak hvidløget fint og snit løgene i tynde både. Rist jordskokkerne i hed olie til de har taget en fin gylden farve, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med groft salt. Sauter løg, hvidløg og peberfrugt i lidt olie i en kasserolle uden at det tager farve. Kom fløden ved, krydr med salt og peber og lad det koge ind til det halve. Kog imens pastaen al dente i letsaltet vand. Rør gedeosten i flødesaucen og smag til. Vend pasta, jordskokker, peberfrugt-flødecreme og parmesan sammen og smag til. Anret og drys gerne med krydderurter. Server straks til fx lammekølle, helstegt kylling eller en hakkebøf.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften