0
Fishfingers med sellerislaw

Fishfingers med sellerislaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sellerislawen er skøn, frisk og dejlig. Det er vigtigt, at du snitter din selleri fint.

Hvis du ikke orker, at snitte så meget, kan du rive den groft på et rivejern eller i din foodprocessor. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergræsk yoghurt, 10%dijonsennepknoldselleribladsellerirødt æble
1 min.
Kartofler & slaw

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre ca. 15-20 min. under låg.  Hæld vandet fra inden servering.

Smag yoghurt til med sennep, 1/2-1 spsk. eddike, salt og peber. Skær skrællen af sellerien, og skær den i smalle strimler (eller riv den groft). Snit bladsellerien fint, og skær æblerne i små tern. Vend med dressingen, og smag til med salt og peber igen.

hjertesalatporrecitron
12 min.
Salat:

Pluk salaten, og snit porren fint. Skyl porren igen, når den er snittet. Pres citronen, rør saften med 1-2 tsk. sukker, og lad porren marinere indtil servering.
Anret salat med porre på toppen. Dryp salaten med lidt olivenolie, og krydr evt. med salt og peber lige inden servering.

lyssejfilet uden skindpanko
23 min.
Fisk

Del fisken i tykke, aflange strimler.  Vend dem i panko, og tryk den godt fast i fisken. Steg dem gyldne i rigeligt olie på en pande ved høj varme ca. 2-4 min. i alt, eller til de er gyldne. Krydr med salt. 

30 min.
Servering:

Servér fisk med sellerislaw, kogte kartofler og sprød salat. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?