0
Fishfingers med søde kartoffelfritter og dildcreme

Fishfingers med søde kartoffelfritter og dildcreme

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du behøver ikke, at skrælle de søde kartofler. Blot skrub dem grundigt, og nyd at skrællen bliver lækker, sej og sprød. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Søde kartoffelfritter

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skær kartoflerne i smalle både, vend dem med lidt olivenolie, og bred dem ud på bagepapir. Krydr med salt, og bag dem i den varme ovn i 25-30 min. Vend gerne rundt i dem undervejs.

yoghurt 3,5 %dildægmørksejfilet uden skindrasp
5 min.
Dildcreme og fishfingers

Rør yoghurt med lidt salt & peber og evt. en smule dijonsennep. Hak dild, og rør det i cremen. Smag til med salt & peber.

Skær fisken i aflange stykker.

Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen. Fyld mel i en anden dyb tallerken og rasp i en tredje. 

Vend fiskestykkerne i mel, æg og rasp, og steg dem i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og afdryp dem på en rist eller fedtsugende papir.

salatagurkcitronæble
20 min.
Salat

Pluk salaten, og anret den på et fad. Skær agurk og æble i små tern, og vend dem med olivenolie, lys eddike og honning. 

Top agurk og æble på salaten lige inden servering. Krydr med salt & peber og lidt ekstra dild, hvis du har. 

Skær citronen i skiver eller både. 

28 min.
Anretning

Anret fishfingers, søde kartofler og dildcreme på tallerkener, og servér med salat og citron til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?