0
Fiskeburger med tartarsauce og søde kartofler

Fiskeburger med tartarsauce og søde kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflercreme fraiche 18%hvidløgpurløgpeberrod
1 min.
Kartofler og tartarsauce

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skyl/skrub kartoflerne, skær dem i både, og bred dem ud på en bageplade. Drys dem med salt, og dryp med olivenolie.

Bag kartoflerne i den varme ovn i ca. 20 min., eller til de er gennemtilberedte. Vend dem gerne undervejs. 

Rør en tartarsauce af creme fraiche med fint revet peberrod (efter smag), fintrevet hvidløg, finthakket purløg, salt og peber. 

 

 

mørksej-loinrasptomaterrødløghjertesalat
15 min.
Fisk og grønt

Del fisken i stykker, så der bliver 1 stk. pr. pers.

Tryk stykkerne godt ned i rasp, og steg dem gyldne og lækre i rigeligt olie i ca. 2-3 min. på hver side. Krydr med salt. 

Skær tomater og rødløg i skiver, og snit hjertesalaten. 

burgerbolle
25 min.
Anretning

Lun bollerne i den varme ovn.

Flæk de lune boller, fyld dem med tartarsauce, salat, tomat, fisk og rødløg, og nyd straks fiskeburger med søde kartofler til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK