0
Fiskefrikadeller med bagte porrer, æbler og knuste kartofler

Fiskefrikadeller med bagte porrer, æbler og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrer
1 min.
Porrer

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fjern top og rod på porrerne, skyl dem godt, gnid dem grundigt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 20-25 min., til de er helt møre, og har taget godt med farve.

små kartofler
5 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt, kom dem op i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt, og kog dem i ca. 10 min., til de er helt møre (halvér evt. de største kartofler).

mynteskalotteløgsyrligt spiseæble
10 min.
Æbler og løg

Skræl skalotteløg, og hak det fint med en skarp kniv.

Skær æblet i små tern, og pluk mynten ud i blade.

fiskefrikadeller
20 min.
Fiskefrikadeller

Lun fiskefrikadellerne i ovnen under porrerne i ca. 5-10 min.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Kartofler

Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et generøst skud olivenolie, og mos kartoflerne groft med en gaffel.

Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

Vend til sidst yoghurten løst sammen med kartoflerne.

30 min.
Porrer

Fjern det yderste lag på porren, da det kan være en smule sejt. Skær resten af porrerne i mundrette stykker, og smag til med lidt salt og peber.

35 min.
Anretning

Anret porrerne på en tallerken, og drys æbler, løg og mynte over.

Kom de knuste kartofler ved siden af sammen med de lune fiskefrikadeller.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
802 kcal
Fedt:
43,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
66,2 g
heraf sukkerarter:
22,5 g
Kostfibre:
11,4 g
Protein:
31,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?