Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Fjern top og rod på porrerne og skyl dem godt.
Gnid dem grundigt med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg dem på en bageplade og bag til de er helt møre og har taget godt med farve - ca. 20-25 min.
Skrub kartoflerne grundigt og kom dem op i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Del evt de største kartofler i to. Kog til de er helt møre - ca. 10 min.
Skyl æblerne og skræl skalotteløg.
Skær æblet i små tern og hak skalotteløget fint med en skarp kniv.
Pluk mynten ud i blade.
Læg dellerne på en tallerken og sæt den ind i ovnen under porrerne. Lun dem ca. 5-10 min.
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et generøst skud olivenolie og mos kartoflerne groft med en gaffel. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber. Vend til sidst yoghurten løst sammen med kartoflerne.
Fjern det yderste lag på porren, da det kan være en smule sejt. Skær resten af porrerne i mundrette stykker og smag til med lidt salt og peber.
Anret porrerne på en tallerken og drys æbler, løg og mynte over.
Kom de knuste kartofler ved siden af, sammen med de lune deller.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()