Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Fjern top og rod på porrerne, skyl dem godt, gnid dem grundigt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 20-25 min., til de er helt møre, og har taget godt med farve.
Skrub kartoflerne grundigt, kom dem op i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt, og kog dem i ca. 10 min., til de er helt møre (halvér evt. de største kartofler).
Skræl skalotteløg, og hak det fint med en skarp kniv.
Skær æblet i små tern, og pluk mynten ud i blade.
Lun fiskefrikadellerne i ovnen under porrerne i ca. 5-10 min.
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et generøst skud olivenolie, og mos kartoflerne groft med en gaffel.
Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
Vend til sidst yoghurten løst sammen med kartoflerne.
Fjern det yderste lag på porren, da det kan være en smule sejt. Skær resten af porrerne i mundrette stykker, og smag til med lidt salt og peber.
Anret porrerne på en tallerken, og drys æbler, løg og mynte over.
Kom de knuste kartofler ved siden af sammen med de lune fiskefrikadeller.
Kundekommentarer ()