Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, skær dem i grove både, og vend dem med en smule olivenolie, salt og krydderblandingen.
Bag dem på en bageplade i ca. 20 min., til de har taget farve og er blevet møre.
Læg fiskedellerne i et ildfast fad, men vent med at sætte det ind.
Skær bladsellerien i tynde skiver, og agurken i stave. Riv hvidløget fint på et rivejern. Er der blade på sellerien, så tag dem endelig med i salaten.
Vend agurk, bladselleri og yoghurt sammen i en skål. Smag til med revet hvidløg, lidt salt og godt med friskkværnet peber. Bemærk, du kan selv styre mængden af hvidløg her, alt efter smag.
Sæt dellerne i ovnen under pladen med kartofler, og lad dem varme igennem i ca. 10 min.
Anret dellerne på en tallerken sammen med de krydrede søde kartofler og den cremede salat.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()