0
Fiskefrikadeller med rødkålssalat med æbler, selleri, hasselnødder og feta

Fiskefrikadeller med rødkålssalat med æbler, selleri, hasselnødder og feta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Frikadeller: Krydr det hakkede fiskekød med 1-2 tsk. salt og 1 tsk. friskkværnet sort peber - og rør det godt sammen. Pil og riv løgene på den fine side af et rivejern og rør det i farsen. Rør derefter de 2 æg i et efter et, og rør nu kartoffelmel i. Rør til sidst sødmælken i - start med halvdelen og vurder om den sidste halvdel også skal i. Farsen skal være glat, smidig og fast. Lad farsen hvile i køleskab en halv times tid. Smag på farsen - eller steg en lille prøvefrikadelle og juster evt. salt- og peberbalancen – sørg for at krydre godt.

Rødkålssalat: Fjern de yderste blade og stokken på rødkålen og snit det i så fine strimler du kan. Skræl evt. bladsellerien og skær den i tynde skiver – gerne på en mandolin og vend rundt sammen med rødkålen. Pluk og skyl persillen og hak det groft og vend det i salaten.

Dressing: Skær æblerne i fine tern på 3x3 mm og hæld balsamico og de 2 slags olie over og rør rundt. Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Krydr med salt og peber og evt. 1 tsk. sukker og lad det trække en halv times tid. Pynt med plukkede stykker fetaost og ristede hasselnødder, der er ristet på en tør pande - eller 10-12 minutter i ovn ved 175 grader.

Server gerne med groft brød eller rugbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?