0
Fried chicken med søde kartofler og slaw

Fried chicken med søde kartofler og slaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Søde kartofler smager bedst med skræl, så brug endelig ikke tid på, at skrælle dem.

Blot skyl eller skrub dem grundigt, så de er fri for jord. Så er de hurtige, at få ind i ovnen. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerHopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Søde kartofler og kylling

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skær de søde kartofler i slanke både eller skiver, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.

Bag dem i den varme ovn i ca. 30 min., eller til de er møre.

Skær kyllingebrysterne i 2-3 stk. pr. pers., og kom dem i en frysepose med 1 spsk. lys eddike pr. pers. Krydr med salt og peber, og ryst dem godt sammen med eddiken. 

Fyld 2 dl mel og 1 spsk. bagepulver pr. 2-3 pers. i en frysepose (3 dl mel og 1,5 spsk. bagepulver til 4-5 pers.). 

Varm 3-4 cm olie op i en pande.

Vend kyllingen i mel, og steg den i olie på den varme pande i ca. 5-7 min. på hver side. Afdryp stykkerne på en rist. 

mayonnaisehvidløghvidkålgulerødderhjertesalatagurk
10 min.
Slaw og sałat

Rør en dressing af mayonnaise, lidt revet hvidløg, 1/2 tsk. lys eddike og 1/4 tsk. sukker pr. pers.

Snit kålen fint.

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i julienne eller riv dem.

Vend kål og gulerødder med dressingen, og smag evt. til med mere eddike og sukker. 

Pluk salaten, og skær agurken i skiver. Anret begge dele på et lille fad, og dryp med olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber inden servering. 

forårsløg
27 min.
Anretning

Snit forårsløg fint. 

Servér sprød kyllingebryst drysset med fintsnittet forårsløg, slaw, bagte søde kartofler og salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.