0

Frillicesalat med æble, valnødder, blå ost, granatæble og ristet rugbrød (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Mælk, Nødder, Jordnødder, Sesam, Soya, Sennep

Fremgangsmåde

Pensl brødskiverne med et tyndt lag smeltet smør på begge sider. Rist dem sprøde i ovnen ved 150 grader i ca. 15 min. eller på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Rist valnødderne på samme vis (begge metoder dur) til de er let gyldne. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Skær æbler og forårsløg i tynde skiver. Halver granatæblet og bank kernerne ud med en stor ske. Pisk sennep, honning, citronsaft, olie, salt og peber sammen og smag til. Lige inden servering: Vend salat, æbler, ½ af granatæblekernerne, forårsløg og dressing hurtigt sammen og anret det på et fladt fad. Top med klumper af blå ost, de resterende granatæblekerner og grofthakkede valnødder og server straks til mørkt kød, laks eller kylling.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?