Kom kødet i en skål, pil hvidløget og riv halvdelen ned til kødet. Krydr kødet med 1/4 tsk. salt og 1/2 tsk. honning pr. person. Rør godt rundt, og gem farsen til senere.
Pil rødløget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skyl chilien, og skær den i tynde skiver sammen med resten af hvidløget. Kom begge dele i en lille skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce og 2 tsk. honning pr. person. Rør rundt og tilsæt evt. mere honning, hvis sovsen smager for syrligt.
Skyl kålen, skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.
Skyl mynten, afdryp den for vand, og pluk bladene fra stilken.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person. Undgå at røre for meget i kødet, så det får rigeligt med farve.
Steg kødet i ca. 3 min., og smag til med salt og peber.
Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sekunder, og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt og til at folde.
Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold den nederste del af papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kundekommentarer ()