0
Friterede rødspættefileter med kartofler og persillesovs samt gulerodssalat med æbler og abrikoser

Friterede rødspættefileter med kartofler og persillesovs samt gulerodssalat med æbler og abrikoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Las os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand. Hak persillen. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med en klump smør og lidt hakket persille. Resten af persillen gemmes til persillesovsen.

rasprødspættefilet
2 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber og vend den i hvedemel. Vend derefter fisken i en anden skål i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst fiskestykkerne i rasp.

Fisken steges sprød i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

citronbechamelsovskruspersille
10 min.
Persillesovs

Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt hakket persille lige før servering, og smag til med citronsaft, salt og peber.

gulerødderæblertørrede abrikoser
13 min.
Gulerodssalat med æbler og abrikoser

Skær abrikoser i små tern. Skræl og riv gulerødderne på et råkostjern. Kom gulerødder og abrikoser i en skål. Vend rundt med tynde skiver af æble samt lidt lys eddike og god olivenolie. Smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet med citronbåde.

velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?