Fisk: Start med at lave kryddersmørret: Rør 2 spsk. blødt smør, rasp, hakkede krydderurter (efter eget valg), salt og peber godt sammen. Hæld hvidvinen i et (passende størrelse) ovnfast fad. Læg fileterne op ved siden af hinanden, fordel fyldet på fileterne, rul dem sammen og læg dem i fadet.Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. (til fisken er mør).
Blommesauté: Halver blommerne, fjern stenene og skær blommekødet i både. Smelt 1 spsk. smør i en lille gryde og sautér blommerne i 2 min. Hæld portvin og hønsefond i gryden og lad det simre i yderligere 2 min. Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Sukkerærter: Varm olien op i en gryde, tilsæt finthakket hvidløg, skal og saft fra ½ usprøjtet citron og varm det igennem – det må ikke stege. Vend sukkerærterne i olien, varm igennem og smag til med salt og peber.
Server retten sammen med små kartofler, godt groft brød og evt. en blandet grøn salat.
Tip: Hvis du har nogle jomfruhummerhaler (se video ovenover), kan du hakke kødet fra dem (groft) og røre dem i fyldet til rødspætterne.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften