0
Grambogård kalve culotte med quinoasalat, avokado og hestebønner

Grambogård kalve culotte med quinoasalat, avokado og hestebønner

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
2 t
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Quinoasalat: Kom quinoa i en gryde med rigeligt vand og salt - kog det i 9-10 minutter. Kom det i en sigte og lad det dryppe helt af.

Hestebønner: Kom de bælgede bønner i en gryde med kogende vand - bring vandet i kog igen. Skyl dem under den kolde hane, og lad dem dryppe af. Smut bønnerne ved at klemme på skindet med tommel - og pegefinger.

Citroner: Skær top og bund af de 2 citroner med en lille skarp kniv, Stil dem på et spækbræt og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at den hvide og gule skræl fjernes. Hold dernæst citronen over en lille skål, skær ind langs de membraner der adskiller de enkelte dele af frugten og lad citronfileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.

Avocado: Skræl avocadoerne og udsten dem og skær dem i tynde skiver. Vend det rundt med citron/saft bland med quinoa og hestebønner, hakket hvidløg, spidskommen, olivenolie, chiliflager og basilikum - smag til med salt og peber. Pynt med lidt af din yndlingssalat (vi har brugt frissé og brøndkarse)

Kalveculotte: Brun culotten af på en pande så det ridsede fedt bliver gyldent - krydr med godt med salt og peber. I denne opskrift bruger vi intervalstegning som metode - hvilket gerne skulle give en perfekt rosa steg fra kerne til kant.

Intervalstegning:

1: Kom culotten i en tør bradepande i en 180 grader forvarm ovn i 10 minutter (1. interval)

2: Tag culotten ud, vend den om med fedtsiden nedad - og lad den stå uden tildækning i 10 minutter.

3: Sæt culotten tilbage i ovnen (2. interval). i 10 minutter

4: Tag culotten ud, vend den om med fedtsiden nedad - og lad den stå uden tildækning i 10 minutter.

5: Kom nu evt. et stegetermometer i culotten så nålen er i midten af kødet på det tykkeste sted.

6: Sæt culotten ind i oven igen og steg nu indtil stegetermometret viser 55-56 grader. (3. interval)

7: Pak culotten ind i 4 lag stanniol og lad den hvile lunt i 30 minutter evt. tildækket af et viskestykke.

En Culotte er lidt tricky at tranchere da den ikke består af én, men af flere muskler. Den skal derfor vendes under udskæringen, så man altid skærer på tværs af muskelfibrene.

Start fra spidsen og skær til næsten halvdelen af stegen er skåret ud. Nu vender du stegen og skærer den anden vej.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?