0

Gratin af porrer og squash med skinke og cheddarost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel, Mælk, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Snit porrerne i tynde ringe, skyl dem godt og riv squashen groft. Varm olie op på en pande og sauter porrer og squash - uden at de tager farve - med lidt salt og peber til de er blødgjorte og væden er fordampet. Lad det køle lidt af.

Del æggene i hvider og blommer.

Smelt 40 g smør i en gryde, kom melet ved og rør godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk blandingen glat og fri for klumper. Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen.

Vend sauterede porrer og squash, skinke skåret i tynde strimler og cheddarosten i og krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ad to omgange. Kom massen i en smurt, raspet ovnfast skål, drys overfladen med rasp og læg tynde skiver smør henover. Bag gratinen ved 175 grader i 45-50 min. til den er gennembagt og gylden på toppen. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?