Rist brødskiverne (ikke for hårdt) og gnid hvidløgsfeddet ind på den ene side af hver skive. Dryp med olivenolie og stil til side. Del svampene, skær squashen i skiver og skær løget i tynde både. Rist squashskiverne gyldne og møre på begge sider og sauter efterfølgende svampe og løg i lidt olie til de er møre og smag til med salt og peber. Fordel først squashskiverne og dernæst svampeblandingen på brødskiverne. Skær mozzarellaostene i 8 tykke skiver og læg 2 på hvert brød. Krydr med salt og peber og kom brødene under den varme grill i ovnen i ca. 6 min. Server straks, evt. med pesto, som frokost- eller forret.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften