0

Gratinerede rodfrugter med majs, bacon og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne, skær dem i ½ cm tykke skiver, kog dem møre i en smule letsaltet vand og lad dem dampe tørre. Trim majsene for blade og tråde, kog kolberne møre i letsaltet vand og køl lidt af. Skær kernerne af med en skarp kniv. Snit løgene i tynde skiver og hak hvidløget fint. Rist baconen sprød på en tør pande til den er gylden og sprød. Kom forårsløg og hvidløg ved, sauter til det er faldet en smule sammen og vend det hele sammen med rodfrugter og majskerner. Krydr med salt og peber og vend godt sammen. Smør et ildfast fad og kom fyldet deri. Pisk fløde og ost sammen og hæld det over. Drys med rasp og bag ved 225 grader i ca. 15 min. overfladen er gylden og det bobler i kanten. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?