0
Gratineret lange i tomatsuppe med hvidløgscroutoner

Gratineret lange i tomatsuppe med hvidløgscroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Lange loins uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker. Dæk en bradepande med bagepapir, og overfør fisken hertil.

Krydr fisken med salt på alle sider, og gem den til senere.

gulerodløg
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder og løg groft, og overfør begge dele til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middel varme, og lad grøntsagerne stege i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil de bliver gyldne og møre.

store pita / somunhvidløg
10 min.
Lav croutonerne

Skær pitabrødet i små tern, og hak hvidløget fint. Rist ternene sammen med hvidløget på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

tomatpassata
15 min.
Lav suppen

Sæt ovnen på 250 grader grillvarme til fisken.

Hæld passataen i de stegte grøntsager, og lad det simre i ca. 5 min.

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber og lidt sukker.

røget farmhouse cheddar
20 min.
Bag fisken

Riv osten henover fisken, og bag i 5-7 min., indtil fisken begynder at flage, og osten har fået godt med farve.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret fisk og croutoner henover.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
16,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,5 g
Kulhydrat:
58,8 g
heraf sukkerarter:
23,9 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
39,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?