0

Grillede hvidløgsmarinerede rib eye steaks med salat af grillede asparges, nye kartofler, rødløg og feta

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Pres 2 fed hvidløg og rør dem sammen med koriander, 4 spsk. olie og et godt kværn peber. Gnid bøfferne ind i krydderolien og lad dem hvile i 20 minutter mens resten forberedes.

Salat: Skrub kartoflerne rigtigt godt og skær dem i halve eller kvarte (afhængig af størrelse) – stykkerne skal være ca. lige store. Vend dem sammen med olie, salt og peber i en alubakke og sæt dem på grillen over indirekte middelhøj varme. Læg låg på grillen og lad dem riste i 10 min. Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Vend aspargeserne sammen med lidt olie, salt og peber. Skær rødløget i 1 cm smalle både og hak persillen groft. Dressing: Riv skallen af citronen ned i en skål og pres saften i skålen, pisk det sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, chiliflager, honning, salt og peber og smag til. Rør godt rundt i kartoflerne, læg aspargeserne ned imellem og grill videre uden låg i 5 min. Vend rødløgsbådene i og grill videre til kartofler og aspargeser er lige netop møre (1-3 min.). Tag alubakken af grillen, dryp dressingen over og drys med smuldret feta, oliven og hakket persille. Server straks.

Kød: Grill bøfferne over god høj varme i 2-4 min. på hver side (efter eget ønske). Læg dem på et fad, krydr med et godt nip groft salt og server straks.

Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat med en dressing lavet af cremefraiche og dine yndlingskrydderurter eller en lækker klassisk tomatsalat.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?