Skrub jordskokkerne og kog dem lige knap møre i letsaltet vand. Halver dem på langs, vend dem med olie, salt og peber og grill dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. til de er gyldne og møre. Skyl salaten og bræk den i mundrette stykker. Snit forårsløgene (med top) i fine skiver. Bred salaten ud på et fladt fad, fordel jordskokkerne på og drys med forårsløg og oliven. Dryp med olivenolie og balsamico og server straks til stegt fisk, kød eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften