0
Arayes med rødløgs-persillesalat
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Arayes er en populær mellemøstlig ret, der stammer fra Libanon. Retten består typisk af pitabrød, der er fyldt med en blanding af hakket kød, ofte lammekød eller oksekød, samt krydderier som hvidløg og persille. Fyldet kan også inkludere tomat, løg eller andre smagsgivende ingredienser.

Traditionelt bliver Arayes grillet eller stegt, hvilket giver brødet en sprød konsistens og en dejlig smag. Retten serveres ofte med yoghurt, tzatziki, hummus eller andre dips.

Navnet "Arayes" stammer fra det arabiske ord for "brud" eller "brudgom", og retten har fået sit navn, fordi den siges at være så lækker, at den kan overbevise en brud eller brudgom om at gifte sig, hvis den serveres som en del af en bryllupsmenu.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødArayes krydderirødløghvidløg
1 min.
Arayes del 1

Rør oksekødet med finthakket hvidløg og en smule finthakket rødløg (du skal bruge 1/4 løg pr. pers., du laver mad til). Tilsæt krydderiblandingen og et par spsk. god olivenolie, og krydr med salt.

bredbladet persillerødløg
15 min.
Persillesalat med syltede rødløg

Pil og snit de sidste rødløg fint, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld lidt lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges. Pluk persillen, og vend det sammen med løgene, lige før du skal spise.

pitabrød
25 min.
Arayes del 2

Lav en arayes ad gangen ved at skære en åbning i pitabrødet. Fordel kødfyldet i pitaerne, og tryk dem let sammen, så de er lige tykke, og fyldet er jævnt fordelt.

Pensl pitaerne med olivenolie, og grill dem på en grillpande eller steg dem på en pande, indtil fyldet er gennemstegt, og brødet er sprødt. Det tager ca. 5 min. pr. side. Vend pitabrødet ofte, og pensl med olie et par gange undervejs. Pas på, de ikke brænder på.

Fif: kan også laves i et panini - eller toastjern, hvis du er den lykkelige ejer af et sådant.

yoghurt naturel
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med en god klat yoghurt til. 

Bonusinfo

Arayes krydderi indeholder:

40% korianderfrø, 20% spidskommen, 20% sort peber, 10% kanel, 10% persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?