0

Grillede røde julesalater gratineret med blå ost og valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim julesalaterne og flæk dem på langs. Giv dem et 2 min. opkog i letsaltet vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Pensl overfladerne med et tyndt lag olie, krydr med salt og peber og grill dem på begge sider på en hed grillpande. Læg julesalaterne i et passende ildfast fad med skærefladerne opad. Smuldr den blå ost henover og drys med grofthakkede valnødder. Gratiner salaterne i ovnen ved 225 grader i 6-8 min. Kog imens balsamico og sirup op og lidt ind i en lille kasserolle. Dryp glacen over salaterne, drys evt. med lidt persille og server straks til fx vildt, lam eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.