Salat: Kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over til det dækker med ½-1 cm. Lad bulguren hvile til al væden er suget op. Tjek at den er mør og lad den køle af. Skær tomater, agurk og den rensede peberfrugt i tern – du kan med fordel skrabe kernerne ud af tomat og agurk, så salaten ikke bliver for våd. Hak rødløget og det ene fed hvidløg fint. Klip abrikoserne i små stykker med en saks og hak persillen fint. Vend alle grøntsagerne, abrikoserne og persillen sammen med bulguren og tilsæt lidt olie. Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad salaten trække tildækket ved stuetemperatur mens bøfferne tilberedes.
Bøffer: Start med at lave krydderurteolien af dilden, 1 fed hvidløg og lidt olivenolie (kan med fordel laves i en foodprocessor). Dup bøfferne tørre, pensl dem med et tyndt lag krydderurteolie og krydr med salt og peber. Læg dem på grillen over middel varme – eller på (grill)panden – og giv dem ca. 2 min. på hver side afhængig af tykkelse - til de er let rosa. De kan nemt blive tørre, så pas på ikke at give dem for meget! Læg dem på et fad, dryp resten af krydderurteolien over og server straks.
Server sammen med grillede majskolber (½ til hver) og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften