0

Grillet krydret skinkefarsbrød med mørk romglace og majskolber med hvidløgssmør

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Glace: Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint og sauter dem klare i en kasserolle i 2 spsk. olie. Tilsæt farin og rom og kog det op i 2 min. Rør kalvefond og 1 tsk. stødt chili i og lad det koge sagte ind i 20-30 min. uden låg til det er reduceret til en flot tyk glace.

Farsbrød: Hak 2 løg og 2 fed hvidløg helt fint og rør dem sammen med kødet, 1 tsk. stødt chili, spidskommen, koriander, ingefær, kanel, æg, mel, mælk, salt og peber til en lind og ensartet fars. Form den til et flot farsbrød i en alubakke og sæt den på en grill ved indirekte varme i ca. 40 min. (afhængig af tykkelse) - centrumtemperaturen skal være 75 grader. Pensl med et godt lag glace ca. hvert 10. minut.

Majs: Træk bladene tilbage uden at brække dem af og fjern trådene. Læg majsene i koldt vand i ca. 15 min. og lav imens hvidløgssmørret: Hak 2 fed hvidløg helt fint og rør dem sammen med smør, salt og peber. Dryp majskolberne af og dup dem tørre. Smør hvidløgssmørret på og fold bladene op, så de igen omslutter majskolben. Læg dem på grillen og giv dem 10-15 min. - alt efter størrelse - til de er møre. Server straks.

Server sammen med en cremet kartoffelsalat og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?