0
Grillet kuller i savoykål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at tænde op i grillen...(retten kan også fint laves i ovnen)

Saften fra en halv citron blandes med olivenolie og dryppes over kullerfileterne. Kullerfileterne deles i 4 portioner og drysses med salt og peber. Portionerne lægges på hver sit savoykålblad. Læg 2 kviste dild og en citronskive ovenpå hvert portionsstykke. Savoykålbladet lukkes tæt sammen om fisken. Benyt evt. endnu et blad så indpakningen bliver helt tæt. Bladene holder på fiskens smag. Efter turen på grillen er bladene ikke egnet til spisning.

Fiskepakkerne lægges på grillen i knap 20 min.

Som tilbehør til fiskepakkerne serveres grøntsager, nye kartofler og evt. smørsauce.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK